Stichting Kinderoncologie Groningen
Doel
Bestuur
Jaarverslag
Historie
Projecten
Project-Financiering
Fondsen-Werving

 

“Ik doe onderzoek naar Acute Lymfatische Leukemie (ALL). ALL is een complexe ziekte die verschilt van patiënt tot patiënt. Ondanks dat de overlevingskansen voor kinderen met ALL redelijk goed zijn, overlijden er jaarlijks nog steeds kinderen aan deze ziekte.
Het doel van mijn onderzoek is enerzijds om eiwitten te ontdekken als aangrijpingspunten voor de behandeling van ALL. Anderzijds onderzoek ik wat de verschillen zijn tussen patiënten. Tot slot probeer ik nieuwe aangrijpingspunten te ontdekken voor de behandeling de individuele ALL patiënt.
In het laboratorium heb ik eerst de verschillende eiwit-routes in ALL cellen afkomstig uit het beenmerg van ALL patiënten in kaart gebracht. Op dit moment test ik de effecten van verschillende eiwitactiviteit remmers op deze cellen.
Ons ultieme doel is het vinden van beter werkende en minder schadelijke therapieën voor kinderen met ALL. Dagelijks komen er nieuwe eiwitactiviteit remmers op de markt. Wij verwachten dat de eiwit-routes die wij in kaart brengen kunnen helpen om te bepalen welk van deze remmers het beste werkt voor welke patiënt, waardoor de overleving van de patiënt verbeterd wordt.”

N.E. (Naomi) van der Sligte BSc, MD/PhD-student

Naomi van der Sligte begon haar onderzoek in 2009 bij de kinderoncologie in haar tweede studiejaar Geneeskunde vanuit de Junior Scientific Masterclass. In 2015 hoopt zij te promoveren op haar studie naar kinases en signaaltransductie eiwitten als drugable target in Acute Lymfatische Leukemie bij kinderen. Hierbij wordt ze begeleid door dr. Arja ter Elst, dr. Frank van Leeuwen en dr. Eveline de bont.

>> Terug


Kinder-Oncologisch Centrum Groningen
Het Centrum
Medische staf en Verpleging
Kinderen en Ouders
Beatrix Kinderziekenhuis / UMCG
Onderzoekers
Onderzoek
Internationale samenwerking
Donaties